Artister

kornstad_tenorbattle54Når Tenor Håkon Kornstad holder hoff, er man som publikum tilstede med alle sanser, omringet av en musikalitet som treffer alle nerver, en kvalitet som sitter igjen som et minne for livet. Som saksofonist er han et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med; som sanger har han den samme evne til å gjøre hans friske eksperimentering kjent og varig. Kornstad skøyter på tynn is med den største selvfølgelighet.

Det nå platedaktuelle Kornstad Ensemble kan best beskrives som et slags oppdatert salongorkester, inspirert av 78 plate-æraen, der jazzsvisker lever side om side med opera-arier, og vakre ballader avløses av improviserte strekk i kjent Kornstad-stil. Det er ikke ofte denne klisjeen kan brukes i fullt alvor; enten det er på konsert eller den kritikerroste cd’en «Tenor Battle» (Jazzland), er dette vakker musikk du aldri har hørt maken til og vi kan garantere din beruselse, enten du liker jazz eller opera – eller trodde du ikke likte noen av delene!

aleksander-nohr-barytonBaryton Aleksander Nohr er en av Skandinavias fremadstormende unge barytoner. Med en bakgrunn fra pop og visesang, gjennom sin utdannelse og kjærlighet for klassisk musikk i alle former er han blitt annerkjent for sin musikalitet, varme stemmeklang og scenenærvær. Hans brede forståelse for stil- og musikksjangere har gjort han ettertraktet innenfor opera, lied- og oratoriesang.Aleksander kommer fra Kjerringøy, rett nord for Bodø, og har studert sang i Trondheim og København. Han har sunget konserter i mange av de europeiske landene, og opptrått ved mange av de skandinaviske operakompaniene, bl.a. Den Kongelige Opera i København, og Den Norske Opera og Ballett hvor han synger Morales i Carmen og Schaunard i La Bohème til våren.

Aleksander mottar Kulturrådets stipend for artister i etableringsfasen.

 

 

Sopran Carocaroline-wettergreen-portrettline Wettergreen er født og oppvokst i Bergen. Hun har en bachelorgrad i utøvende klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole, hvor hun studerte under Mona Julsrud, Håkan Hagegård og Randi Stene. Hun fullførte våren 2013 sin masterutdannelse ved Operahøgskolen i Oslo, med Toril Carlsen som lærer. Caroline gjorde sin debut ved Den Norske Opera & Ballett i 2011, som Adelaide i «Lulu», en forestilling av Stefan Herheim. Vinteren etter gjorde hun Serpetta i «La finta Giardiniera» av Mozart ved samme hus. Etter endt skolegang debuterte hun ved Operaen i Kristiansund, da som Vespetta i Scarlattis «Kjærlighet og sjalusi», og høsten 2014 så man henne som Nattens Dronning i «Tryllefløyten» ved RingsakerOperaen. Våren 2015 gjorde hun sin konsertdebut som Solveig fra «Peer Gynt» med Berliner Symphoniker i Berlinfilharmonien og senere, samme høst, kunne man se henne som Frasquita i «Carmen» på RingsakerOperaen. 2016 innledes med Papagena i «Tryllefløyten» ved Operaen i Kristiansund og Madame Herz i «Der Schauspieldirektor» med OperaKysten, før hun gjør sin operadebut i Tyskland, ved Komische Oper Berlin, da som La Fee, i Michielettos versjon av Massenets «Cendrillon».

Caroline er en ettertraktet konsertsanger, og har gjort prosjekter i regi av Den Norske Opera & Ballett, Festspillene i Bergen, Oslo Operafestival, Midtåsen Kulturfestival, Linderud gård og Edvard Griegs hjem – Troldhaugen.

Baryton Jørgen BackerBaryton Jørgen Backer har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole og senere ved den Norske Operahøgskole hvor han tok sin master i 2012.

I sesongen 2012/13 var han praktikant ved Den Norske Opera hvor han debuterte i rollen som Falke i Flaggermusen, men spilte også i Madame Butterfly, Robin Hood og Khairos.

Siden juni 2013 har han sunget i diverse distriktsoperaer. Han startet som Morales i Carmen i Kristiansand, senere som Greven i Figaros Bryllup, Haugesund, Ping i Turandot, Nordfjordeid, Alberich i Rheingold med LidalNorth (DNO&B Scene2), Scarpia i Tosca med Oslo Operafestival, Regissøren i Viva la Mamma på Den Norske Opera og siden på turné med Riksteatret, Wotan i Die Walküre med LidalNorth (DNO&B Scene 2) og Escamillio i Carmen, Haugesund m.fl.

sopranivikarneziSopran Ivi Karnezi Den gresk-norske sopranen Ivi Karnezi har studert utøvende klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole og opera ved Hochschule für Musik « Hanns Eisler « i Berlin. I 2010 ble hun del av Opéra de Lyon sitt Operastudio der hun sang roller som bl.a «Die Freundin» i Arnold Schönbergs « Von Heute auf Morgen», som ble spilt i Radio France og den klassiske tv-kanalen Mezzo, «Blumenmädchen» i Francois Girard sin nyproduksjon av Richard Wagners «Parsifal», og «Bubikopf» i Viktor Ullmanns « Der Kaiser von Atlantis». Mellom slagene ved Opéra de Lyon debuterte hun i 2011 i rollen som Donna Anna ved Opernfestival Gut Immling i W.A. Mozarts « Don Giovanni».I 2015 ble hun invitert til å synge ved Nordiches Kammermusikfestival i Kiel, og i Juni 2016 sang hun ved Staatsoper Berlin under deres festival for samtidsmusikk «Infektion!».
veldeolemorten250Tenor Ole Morten Velde er født og oppvokst på Karmøy. Hans studier i musikk startet med en bachelorgrad i sang ved Grieg Akademiet i Bergen. Deretter flyttet han til det Kongelige Danske Musikkonsertvatorium i København hvor han fullførte en master i sang med Margrete Enevold som sanglærer. Sommeren 2013 ble han, etter tre års intense operastudier, uteksaminert fra operaakademiet ved den Kongelige Opera i København. Under disse årene studerte han sang under Susanna Eken. Derutover har han arbeidet med sanglærere som Brian Jauhuiainen, Gregory Lamar og Sherman Lowe bl.a.I tillegg til å ta del i Mozart- og liedakademiet ved Festivalen i Aix-en-Provence i 2010 og 2012, har han deltatt i masterclasses med Andreas Schmidt, Philip Langridge, Mikael Eliasen, Fiona Macsherry og andre.

Ole Morten gjorde sin opera debut i 2011 som Don Ottavio i Haugesund Kammeroperas produksjon av Don Giovanni. I 2013 gjorde han Remendado i Carmen og Roderigo i Otello ved den Kongelige Opera i København. Høsten 2014 sang han Tamino i Tryllefløyten ved Ringsaker Operaen.

Utover dette har han sunget i flere oratorier og konserter med orkestre som Det kongelige kapell, Bergen filharmoniske orkester, Aarhus symfoniorkester m.fl og med pianister som Leiv Ove Andsnes, Helmut Deutch og andre.

mette-pedersenMezzosopran Mette Bjærang Pedersen er en ung og lovende norsk mezzosopran med utdannelse fra Operahøgskolen i Oslo. Mars 2013 gjorde hun sin profesjonelle debut som Alm i Knut Vaages Khairos på Den Norske Opera & Ballett.

Under utdannelsen innstuderte hun blant annet Octavian i Rosenkavaleren, Ramiro i La Finta Giardiniera, Dorabella i Così fan tutte samt Charlotte i Werther. Etter eksamen ved Operahøgskolen har Mette gjort flere roller på Den Norske Opera & Ballett, sist i barneoperaen Funiculi & Funicula, en forestilling som vant Opera Awards-prisen 2015.

Mette debuterte i Finland våren 2015 med Mozarts C-moll messe. Samme år gjorde hun sin Sverigedebut i rollen som Beatrice i Berlioz Beatrice et Benedict ved Läckö slott. Sesongen 15/16 har hun vært solist i bl.a Verdis Requiem, Bachs Johannespasjonen og gjorde Systeri I Ole K.Sundlisæters urframføring av Haugtussa i Oslo Konserthus.

anne-wik-larsenSopran Anne Wik Larssen hadde sin internasjonale debut i rollen som Marguerite i Faust ved Nasjonaloperaen i Estland i 2012, til strålende kritikker. Hun har etablert seg innenfor et bredt lyrisk repertoar som blant annet inkluderer roller som Liù, Tosca, Violetta, Pamina og Micaëla, og det er særlig innenfor det romantiske italienske og franske repertoaret hun føler seg hjemme.Anne er født i Trondheim, og fikk sin sangutdanning både ved Musikkonservatoriet i hjembyen og Operahøgskolen i Oslo. Hun har hittil i karrieren først og fremst sunget mye i Norge og Sverige, både operaroller, romansekonserter, kirkemusikk og tango – fra Vivaldi til Piazzolla, via Puccini, Verdi og Massenet til Carl Unander-Scharins moderne tonespråk. Hun har sunget konserter ved blant annet Den Norske Opera&Ballett, Bergen Nasjonale Opera, Kirsten Flagstad Festival, Oslo Operafestival, Vattnäs Konsertlada og Musik vid Siljan, og sammen med orkester som Kungliga Filharmoniska Orkestern, Bergen Filharmoniske Orkester, Kristiansund Symfoniorkester, Bodø Sinfonietta og Dalasinfoniettan. Sommeren 2016 gjorde Anne suksess i rollen som Micaëla på den spektakulære utescenen i Dalhalla i Sverige under Dalhalla Operas oppsetning av Carmen. Forestillingen ble direktesendt av svensk TV rundt om til kinoer i hele Sverige.Anne er en uvanlig ekspressiv sanger med et stort emosjonelt nærvær i stemmen og på scenen, og går inn i musikken og rolletolkninger med hele hjertet.

 

_mg_4289-2Gjøril Songvoll er født og oppvokst i Oslo. Hun studerte sang ved Høgskolen i Agder, musikkteater ved Musikkonservatoriet i Trondheim og tok sin eksamen ved Statens Operahøgskole i 2003.

Av roller Songvoll har sunget er de største: Dido i Dido & Aeneas av Henry Purcell, Rodelinda i Rodelinda av Georg Friedrich Händel, Amelia i Maskeballet av Giuseppe Verdi og Grevinnen i Figaros bryllup av Wolfgang Amadeus Mozart.
Songvoll sang også Annina i La traviata av Giuseppe Verdi i Agder Teater med Marc Soustrot som dirigent og Sir Jonathan Miller som regissør og Frasquita i Carmen av Georges Bizet med Operaen på turne til Lillehammer. Her var det Per Boye Hansen som var dirigent og Ronald Rørvik som var regissør. For tiden synger hun stadig Heksa fra Hokksund og Gal Professor i en barneforestilling kalt Askeladden og de gode operahjelperne. Her har Einar Bjørge hatt regien. Forestillingen er nå spilt for over 2000 barn.

I tillegg til utstrakt frilansvirksomhet som sanger er Songvoll leder i Opera til folket som arrangerer Oslo Operafestival. Festivalen samarbeider med stadig flere aktører innen kulturlivet i Oslo. Opera til folket arrangerer også Lørdagsopera hver lørdag og Operapub på Cafe Amsterdam i tillegg til at de skaffer snagere til konserter i BAKgården i Sandvika og andre steder rundt om på Østlandet.

Songvoll ble ansatt som kulturkonsulent ved Universitetet i Oslo i 2010 og jobber fremdeles der. Hun mottok Oslo Bys Kunstnerpris for 2008. Nå er hun bosatt på Lindeberg i Sørum kommune.

frontportraitdesiDen svenske mezzosopranen Désirée Baraula er utdannet ved Operahögskolan i Stockholm og har fulgt kammermusikkprogrammet ved Mälardalens högskola i Västerås. Hun er solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett fra høsten 2015 til våren 2017.

Hun har roller som Dorabella i Cosí fan tutte, Cherubin i Figaros Bryllup og Erda i Rhingullet på repertoiret sitt, og har også sunget i Juleoratoriet og Johannespasjonen av Bach, Stabat Mater av Pergolesi og i Händels Messias.

I oktober 2014 sang hun Zerlina i Min bror är Don Juan med musikk av Mozart og Niklas Brommare ved Kungliga Operan i Stockholm.

stefan-i-zPianist Stefan Ibsen Zlatanos er utdannet pianist ved Den Norske Musikkhøgskole og «Hans Eisler Hochschule für Musik Berlin». Han er en meget allsidig og ettertraktet freelance pianist. Han er kantor i Skoklefall kirke, universitetslektor ved Musikkhøgskolen, Høgskolen i Agder, akkompagnatør på Oslo by Steinerskole, og spiller fast med Alexander Rybak i inn- og utland.

I 2013 urfremførte han Marcus Paus sitt verk «Læreren» og videre Requiem i 2014, som skal gis ut på CD i 2016. Høsten 2016 gir Stefan ut sin første soloplate.

Musikken har ført ham til land som Hellas, Spania, Italia, Tyrkia, Azerbadjan, Tyskland, Polen, Ukraina, Litauen, Latvia, Ungarn, Sverige og Svalbard.

bernhardPianist Bernhard Greter er en svensk/tysk pianist og operarepetitør født i 1987. Han er en meget ettertraktet samspillspartner for fremragende unge sangere og instrumentalister. Bernhard har en master som operarepetitør fra Norges Musikkhøgskole med lærer Tore Dingstad og en bachelor som konsertpianist og kammermusikker fra Edsbergs Slott (Stockholm) med lærer Mats Widlund. Han har tidligere studert med Anders Peterson og Wojciech Gluch og hatt masterclass med blandt annet Konstantin Bogino, Fabio Bidini og Jiri Hlinka. Bernhard er nå timansatt ved den Norske Opera og Ballett og gjør mange frilansjobber nasjonalt såvell som internasjonalt. Han har deltatt ved flere kurs og festivaler, blandt annet Aurora Chamber Music Star Festival og Nordic Song Festival.